Ploemen Interieur voorziet deze site van cookies zodat je de site optimaal kunt gebruiken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies voor de werking van de site.
Showroom bij FreiFrau

Bezoek aan meubelfabrikant FreiFrau in Duitsland

/
Blog
/
Bezoek aan meubelfabrikant FreiFrau in Duitsland
26/9/24
Alweer enkele weken geleden hadden we de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen bij meubelfabrikant FreiFrau in het Duitse Lemgo. Dit is een redelijk lange rit, vandaar een vroeg uit de veren en samen op pad met Bart, Bert en Mathijn. Onderweg zit de stemming er meteen in en met een bak verse koffie gaat de rit zeer voorspoedig.

Fabriekstour: meubelproductie en stoffering

Na enkele uren rijden komen we aan bij de fabriek, waar andere deelnemers aan deze fabriekstour al op ons staan te wachten. Zij waren gisterenavond al afgereisd en hebben ter plaatse overnacht. We maken kort kennis met iedereen en worden daarna verwelkomd door de tweelingbroers Marc & Niklas Helweg. Zij hebben het bedrijf overgenomen van hun vader en varen nu volledig op eigen koers. Beide broers ogen zeer relaxed en staan met twee benen op de grond. Na een korte introductie volgt een fabriekstour waarbij alle facetten van de producent aan bod komen. We zien onder andere de binnenkomst van de verschillende onderdelen en materialen, het schuimen van de kuipjes, het maken van zittingen, stofferen en bekleden in de breedste zin van het woord.

Lokale productie levert hoogwaardige kwaliteit

FreiFrau besteedt het maken van enkele onderdelen uit aan toeleveranciers, die uitsluitend uit de nabije omgeving komen. Hiermee houden ze de lokale banden aan, zorgen voor korte lijntjes en uiteindelijk zorgt dat voor een hoogwaardig en kwalitatief product. Wat opvalt in het bedrijf is de relaxedheid waarmee alles gebeurt; er wordt hard gewerkt, maar de sfeer is ontspannen. Het lijkt erop dat het werkklimaat hier meer dan in orde is!

Showroombezoek: nieuwe meubeltrends en inspiratie

Na het beëindigen van de fabriekstour gaan we op pad naar de showroom van FreiFrau, waar tevens een korte pauze is gepland. Onder het genot van een lekker kopje koffie en diverse versnaperingen nemen we kennis van alle mooie meubels, hun toepassingen en inzetbaarheid. Hier wordt ook weer een nieuwe trend gespot voor de komende tijd, namelijk het “Low dining concept”. Dit is letterlijk dineren in lounge-stijl, het is allemaal wat comfortabeler en minder stijf dan aan een gewone eettafel. Deze meubels zijn ook een stukje lager opgebouwd. Het nodigt zeker uit om langer te blijven hangen en bij te dragen aan een leuke informele gezellige sfeer met familie en vrienden. Ook worden we deelgenoot van de eerste bank van FreiFrau, “Mia”, een conceptbank waarmee zeer veel opstellingen te maken zijn!

Kwaliteitscontrole en transport

Na de lunch gaan we terug voor een laatste tour door het magazijn en de fabriekshallen, waar geprepareerde meubels klaarstaan voor verzending. Alles wordt hier keurig netjes ingepakt en onderworpen aan een laatste controle voordat het wordt verzonden. Per toeval spotten we vier stuks FreiFrau Marie Armchairs, die staan te wachten om naar Sittard te worden gebracht. Helaas zijn ze nog niet helemaal klaar, dus zelf meenemen is geen optie.

Leerafwerking en materialenkeuze

Na een tijdje te hebben rondgekeken, wordt het tijd voor een laatste stukje training, in dit geval over het gebruikte leer dat voor hun producten wordt gebruikt. Het is ongelofelijk dat er zoveel mogelijkheden zijn in deze manier van afwerken. Vrijwel alles is mogelijk, wat de klant maar wil. Echter, hoe mooier en echter het leer, hoe duurder ook het prijskaartje. Goede huiden zijn kostbaar en ook schaars. Bij FreiFrau werken ze enkel en alleen met de beste van het beste om kwaliteit te waarborgen.

Meer weten? Loop eens binnen bij Ploemen Interieur!

Wilt je meer weten over FreiFrau, loop dan eens binnen. We helpen je graag verder met al je vragen en weten zeker dat je dan net zo enthousiast bij ons de deur uitgaat. Tot ziens bij Ploemen Interieur, daar wordt binnen buitengewoon.

Bezoek onze showroom

Openingstijden

Maandag op afspraak
Dinsdag-vrijdag: 10:00-18:00
Zaterdag: 10:00-17:00
’s Avonds op afspraak

Andere blog-artikelen

Nog geen andere blog-artikelen

Laat je inspireren