Artemide Nur.

  • verkrijgbaar in 3 maten
  • In mat of glans uitvoering
  • Geeft direct én indirect licht

Hanglamp Artemide Nur is gemaakt van geanodiseerd aluminium en verkrijgbaar in de kleuren naturel (aluminium) en antraciet. Daarnaast is deze prachtige hanglamp ook te koop in hoogglans wit en hoogglans zwart.

Optioneel is deze lamp verkrijgbaar met een kleurfilter, waarmee je de lamp een hele andere uitstraling kunt geven.

Artemide Nur is verkrijgbaar in 3 verschillende afmetingen, met een doorsnede van 36 cm, 55 cm en 90 cm. De grootste afmeting is niet verkrijgbaar in hoogglans.

Ook verkrijgbaar als plafondlamp

Fabrikant

Artemide dealer Ploemen Interieur Sittard

Het Italiaanse Artemide staat symbool voor Italiaans design zoals we dat nu kennen. Sinds de oprichting in 1959 waagde Artemide zich daarbij aan technisch uitdagende ontwerpen en nieuwe materialen. De samenwerking met met veel vermaarde internationale ontwerpers leverde iconen op als Eclisse, Tizio en Tolomeo.

Ontwerper

Ontwerper Ernesto Gismondi

Ernesto Gismondi studeerde af als vliegtuigbouwkundig ingenieur op het “Politecnico” in Milaan. In 1959 richtte hij, samen met Sergio Mazza, Artemide Spa op, een bedrijf waarvan hij voorzitter en managing director is.

De technische achtergrond van Gismondi zorgde ervoor, dat hij altijd op zoek was naar vernieuwing in de verlichtingsindustrie en mogelijkheden zag voor projecten, waar anderen zich niet aan waagden.