Boekenkasten.

  • creëer je eigen thuisbibliotheek
  • welke rangschikking gebruik je?
  • rommel of rust?

Boekenkasten: met je neus in de boeken

Iedereen heeft ze, de een wat meer dan de ander: boeken. Dit betekent eigenlijk automatisch dat ook iedereen wel een of meer boekenkasten in huis heeft. Zonde ook om ze in dozen op je zolder te laten liggen. Er zijn genoeg exemplaren die echt wel gezien mogen worden. Maar hoe creëer je nou een thuisbibliotheek zonder dat het gelijk een ongeorganiseerde chaos lijkt?

Het begint dus met een goede boekenkast. Hoeveel boeken je hebt, bepaalt min of meer de grootte ervan. Hou hierbij rekening dat je collectie in de toekomst nog verder zal groeien. In de tussentijd kun je de lege vakken opvullen met een mooi kunstwerk of die ene mooie vaas.

Mooie boeken mogen geëtaleerd worden in een open display. Minder fraaie exemplaren kun je best achter een deur verstoppen. Een combinatie van open en gesloten vakken geeft dus meestal het gewenste resultaat. Om de rust te bewaren kun je je boeken op formaat of op kleur rangschikken. Door ze afwisselend horizontaal en verticaal neer te zetten, maak je er een speelser geheel van.

Draagconstructie

Aangezien je met boeken snel tot een aanzienlijk gewicht komt, werken we met degelijke materialen en goede draagconstructies om dit goed te kunnen spreiden. Ook de ondergrond moet goed zijn. We bekijken samen of de boekenkast bijvoorbeeld aan de wand gemonteerd kan worden voor extra stevigheid.

Wil je meer informatie over een van deze boekenkasten, of zie je het type boekenkast dat je in gedachte hebt helemaal niet? Neem dan vooral contact met ons op. We zijn je graag van dienst.