Coen Castelijn ontwierp de collectie Groove kasten. Het uitgangspunt daarbij was een strak stramien van open vakken zonder zichtbare verbindingen. Ranke aluminium ingeschoven schappen gecombineerd met stoere staanders en constructieplanken in lak of hout. Omdat De Castelijn Groove kast geen zichtbare verbindingen heeft, zijn ze bij uitstek geschikt om ook in de vrije ruimte toe te passen.

De Castelijn Groove boekenkast is aan te vullen met deuren, laden en eventueel een werkblad. De televisie kan optioneel worden verborgen achter een verdikte schuifdeur, of juist vernuftig verstopt op een schuifpaneel achter ondiepe boekenvakken.

De Groove kast is ook het uitgangspunt geweest voor de Castelijn Groove salontafels, waardoor deze natuurlijk perfect te combineren zijn.

Fabrikant

Castelijn dealer Ploemen Interieur Sittard

Castelijn Meubelindustrie werd in 1958 opgericht door Gerard Castelijn. Zijn vier kinderen namen in 1994 het familiebedrijf over, waarbij ook de innovatieve no-nonsense stijl onverminderd voortgezet werd. Alle modellen worden zodoende nog steeds 100% in Nederland ontworpen en geproduceerd met immer wakend oog voor het milieu.

Ontwerper

Ontwerper Coen Castelijn

Coen Castelijn (1970) groeide op in het meubelbedrijf. Gesterkt door veel praktijkervaring tekende hij sinds 2000 de bureaucollecties KW, AT en RB, waarvan KW nog steeds in productie is. Voor de wooncollectie ontwierp hij de handige CD-kasten Dual, het veelomvattende kastsysteem Groove en later het rankere kastsysteem Groove-XS en de fraaie kast Kaast. Eind 2015 voegde hij de kastenserie Bridge er aan toe.