Met maar 9cm diepe staanders en ranke doorlopende aluminium boekenplanken, ontwierp Coen Castelijn Groove XS. Duidelijk verwant aan Groove, maar zo open en luchtig, dat enkel de aan de wand bevestigde staanders het krachtige stramien lijken te vormen.

Castelijn Groove XS is in hoogte van 180, 216 en 251cm leverbaar met staanders in zowel hout als lak. De lange aluminium boekenplanken bepalen de breedte, die varieert van 108, 161, 215 tot 270cm. Naar wens kan een deel van de openheid getemperd worden met ladesets of deuren.

Fabrikant

Castelijn dealer Ploemen Interieur Sittard

Castelijn Meubelindustrie werd in 1958 opgericht door Gerard Castelijn. Zijn vier kinderen namen in 1994 het familiebedrijf over, waarbij ook de innovatieve no-nonsense stijl onverminderd voortgezet werd. Alle modellen worden zodoende nog steeds 100% in Nederland ontworpen en geproduceerd met immer wakend oog voor het milieu

Ontwerper

Ontwerper Coen Castelijn

Coen Castelijn (1970) groeide op in het meubelbedrijf. Gesterkt door veel praktijkervaring tekende hij sinds 2000 de bureaucollecties KW, AT en RB, waarvan KW nog steeds in productie is. Voor de wooncollectie ontwierp hij de handige CD-kasten Dual, het veelomvattende kastsysteem Groove en later het rankere kastsysteem Castelijn Groove XS en de fraaie kast Kaast. Eind 2015 voegde hij de kastenserie Bridge er aan toe.