Catellani & Smith San Pietro.

  • minimalistisch, tijdloos ontwerp
  • verkrijgbaar in 5 afmetingen en 3 kleuren

Hanglamp San Pietro van Catellani & Smith is alleen verkrijgbaar met een matzwarte kap. De binnenzijde van de kap is afgewerkt in de kleur goud, zilver en sinds kort ook in koper.

De lampen met een doorsnede van 40 cm en 60 cm zijn gemaakt van aluminium en voorzien van 1 lichtpunt. De grotere versies met een doorsnede van 80 cm, 100 cm en 120 cm zijn gemaakt van fiberglass en voorzien van 3 lichtpunten.

Fabrikant

Catellani Smith dealer Ploemen Interieur Sittard

Catellani & Smith is genoemd naar oprichter Enzo Catellani en zijn racepaard Logan Smith. Misschien is daarmee wel meteen duidelijk dat we te maken hebben met een tamelijk eigenzinnig bedrijf.

Bij Catellani & Smith ligt de nadruk op authentiek vakmanschap. Elke lamp wordt met de hand gemaakt en is daardoor uniek.

Ontwerper

Op 20-jarige leeftijd opende Enzo Catellani een dameskapsalon in Bergamo, Italie. Nog geen 10 jaar later stopte hij daarmee, en kocht hij een bestaande verlichtingswinkel die hij naar eigen inzicht zou aanpassen. De focus kwam vooral te liggen op designverlichting.

Halverwege de jaren 80 begon hij ook zijn eigen ontwerpen te produceren en verkopen. Daarmee trok hij al snel de aandacht, en hij kreeg de mogelijkheid zijn ontwerpen te tonen op een beurs in Frankfurt. Zijn ontwerpen waren een daverend succes, en in 1989 richtte hij Catellani & Smith op.