Flos Parentesi.

  • ...
  • ...
  • ...

Hanglamp Parentesi van FLOS is een echte designklassieker. Revolutionair in zijn tijd -de jaren 70- maar 40 jaar later doet de Parentesi het nog altijd uitstekend.

De Parentesi is multifunctioneel. De minimalistische armatuur loopt van het plafond tot op de grond. Door de eenvoudige constructie is het verschuiven van de lichtbron heel gemakkelijk en kan daardoor op iedere gewenste hoogte worden geplaatst, waarbij de lichtbron voor een helder en direct (of indirect) licht zorgt.

Zoek je een veel moderner ogende variant op deze lamp, dan eens naar deze interpretatie: Flos OK 

Fabrikant

FLOS is al sinds 1962 een absolute specialist in Italiaanse design verlichting. Het is continu op zoek naar nieuwe materialen en innoverende technologieën en weet altijd te verrassen met zowel tijdloze klassiekers als prikkelende ontwerpen.

Ontwerper

Ontwerper Achille Castilgioni

Achille Castiglioni studeerde in 1944 af aan de Politecnico di Milano waarna hij in het ontwerpbureau van zijn broers Livio en Pier in Piazza Castello gaat werken. Hij won vele prijzen waaronder 8 keer de Compasso d’Oro. Zijn op rationalisme gebaseerd design werd gekenmerkt door ironische humor en plastische vormgeving, een stijl die wel werd omschreven als ‘Rationeel Expressionisme’.