Fontana Arte Pangen.

  • ...
  • ...
  • ...

Het strakke ontwerp van hanglamp Pangen van Fontana Arte springt meteen in het oog. Deze lamp van aluminium en kunststof is afgewerkt met een glanzende laag in zowel vrolijke als gedekte kleuren. De binnenzijde is altijd wit.

De oranje versie is absoluut de opvallendste, hoewel de rode en de groene ook eyecatchers zijn. De zwarte versie is eerder discreet en de witte versie is eerder neutraal en ‘blendt’ heel makkelijk met zijn omgeving.

Deze Pangen hanglamp maakt deel uit van het historische archief van Fontana Arte. Dit historisch archief bevat oude schetsen en ontwerpen, die het resultaat zijn van de collectieve creativiteit van verschillende designers die over de loop der jaren voor Fontana Arte gewerkt hebben. Het originele concept van de Pangen dateert al uit 1961.

Fabrikant

Fontana Arte werd in 1881 opgericht door Luigi Fontana.  Oorspronkelijk richtte het zich vooral op glasschilderkunst voor bijvoorbeeld de Dom van Milaan of de kathedraal in Brasilia. Later begon het ook andere accessoires te ontwerpen waarbij glas centraal stond.

Nadat architect Gio Ponti het bedrijf in 1931 overneemt, ontwikkelt FontanaArte zich ook tot een internationaal gerenommeerd bedrijf dat in zijn bestaan al vele gerenommeerd prijzen in de wacht heeft gesleept.