Foscarini Giga Lite.

  • ...
  • ...
  • ...

Hanglamp Foscarini Giga Lite heeft een heel elegante uitstraling. Voor een lamp met een doorsnede van liefst 50 cm is dat een prestatie op zich. Dit is voor een groot deel te danken aan het kenmerkende strepenpatroon.

De strepen zijn ontstaan door gebruik te maken van twee verschillende materialen: glasvezel en koolstofvezel. Wanneer de verlichting aan is, geeft dat een bijzonder effect.

Deze lamp heeft plaats nodig. Boven een ruim bemeten eettafel of vergadertafel of in de hal komt deze de Giga Lite het best tot zijn recht.

Foscarini Giga Lite is ook verkrijgbaar als vloerlamp.

Fabrikant

Het Italiaanse Foscarini heeft sinds de oprichting in 1981 een verbazend aantal design iconen weten te ontwerpen, en is tegenwoordig een van de meest beroemde en invloedrijke verlichtingsmerken ter wereld.

De focus ligt uitsluitend op het combineren van schitterend design met hoogwaardige materialen. Daartoe wordt veel samengewerkt met getalenteerde, vaak gerenommeerde ontwerpers.

Ontwerpers

Ontwerper Marc Sadler

Marc Sadler heeft een bijzondere achtergrond: hij is afkomstig uit de sportwereld. Daar maakte hij kennis met veel innovatieve materialen. Niet geheel onverwacht, ontstaan zijn ontwerpen vaak door te experimenteren met kunststoffen.

Voor Foscarini maakte hij veel mooie lampen, zoals Twiggy, Tress en Giga Lite