Leeslampen.

  • licht in de duisternis
  • werken, lezen, hobbyen
  • zo onopvallend mogelijk

Leeslampen: licht in de duisternis

Leeslampen zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden. Uiteraard om bij te lezen, maar ook werken en hobbyen moet goed kunnen bij een leeslamp.

Omdat je al andere lampen in je interieur hebt als basislicht en sfeerlicht, zal een leeslamp meestal minimalistisch van vorm zijn. Laat een leeslamp vooral zo weinig mogelijk opvallen, maar geef het wel de juiste functionaliteit. Is hij verstelbaar in hoogte en kun je de lichtbron goed instellen om precies op de juiste plek je licht gericht te krijgen? Ook een dimfunctie is vaak handig hierbij: overdag moeten leeslampen meer licht geven dan ’s avonds – zeker wanneer het op je nachtkastje staat.

Kies verder voor licht met een goede lichtechtheid. Dit wordt aangegeven met CRI en is van belang bij bijvoorbeeld het bekijken van kleuren.

Het aantal lumen van een lamp bepaalt de lichtopbrengst. Tegenwoordig kijken we dus niet meer zozeer naar het wattage, aangezien deze bij gloeilampen, halogeen en LED licht niet meer goed te vergelijken is. Meer weten? Vraag het ons gerust!