Catellani & Smith
Macchina della Luce.

  • handgemaakt en altijd uniek
  • Verkrijgbaar in 2 kleuren

Castellani & Smith Sistema Macchina della Luce

Sistema Macchina della Luce is een ontwerp van Enzo Catellani bestaande uit vijf metalen schijven die onder elkaar hangen. Deze schijven varieren in diameter van 120 cm tot 17 cm, en de totale hoogte van Macchina Della Luce is 150 cm.

De metalen schijven zijn zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde bedekt met een goudfolie of zilverfolie. Doordat deze met de hand wordt aangebracht, krijgt elke hanglamp een uniek reliëf. Door meerdere lichtbronnen te reflecteren ontstaat een dramatisch spel van licht en schaduw.

Macchina della Luce is een ware eyecatcher en lijkt eerder op een sculptuur dan een hanglamp. Toch is deze lamp heel functioneel, en geeft mooi, warm licht.

Fabrikant

Catellani Smith dealer Ploemen Interieur Sittard

Catellani & Smith is genoemd naar oprichter Enzo Catellani en zijn racepaard Logan Smith. Misschien is daarmee wel meteen duidelijk dat we te maken hebben met een tamelijk eigenzinnig bedrijf.

Bij Catellani & Smith ligt de nadruk op authentiek vakmanschap. Elke lamp wordt met de hand gemaakt en is daardoor uniek.

Ontwerper

Op 20-jarige leeftijd opende Enzo Catellani een dameskapsalon in Bergamo, Italie. Nog geen 10 jaar later stopte hij daarmee, en kocht hij een bestaande verlichtingswinkel die hij naar eigen inzicht zou aanpassen. De focus kwam vooral te liggen op designverlichting.

Halverwege de jaren 80 begon hij ook zijn eigen ontwerpen te produceren en verkopen. Daarmee trok hij al snel de aandacht, en hij kreeg de mogelijkheid zijn ontwerpen te tonen op een beurs in Frankfurt. Zijn ontwerpen waren een daverend succes, en in 1989 richtte hij Catellani & Smith op.