Spectrum Phill.

Spectrum Phill is in opdracht van de Design Academy in Eindhoven ontworpen. Het ontwerp sprak Spectrum zo aan dat besloten is deze tafel in de collectie op te nemen.

Wat Spectrum Phill zo bijzonder maakt zijn de open vakken aan weerszijden in het blad die als opbergruimte gebruikt kunnen worden. Bovendien worden alle tafels standaard met 1 lade van 40 cm breed geleverd. Extra lades kunnen los besteld worden.

Het zij-aanzicht van Spectrum Phill (de kant van de open vakken) is altijd eiken. Deze eiken lijst wordt in dezelfde kleur als de houten poten afgewerkt.

Fabrikant

Spectrum Dealer Ploemen Interieur Sittard

Sinds haar oprichting in 1941 combineert de Nederlandse meubelfabrikant Spectrum het werk van de meest toonaangevende Nederlandse ontwerpers met dat van de jonge generatie.

Spectrum heeft een bijzondere geschiedenis. Het bedrijf werd in de oorlog opgericht door Weverij De Ploeg om te voorkomen dat haar werknemers door de Duitsers te werk gesteld zouden worden.

Ontwerper

Ontwerpers Studio Parade

Studio Parade, bestaande uit Eric Sloot en Paulien Berendsen, is een multidisciplinair ontwerpbureau dat werkzaam is op het gebied van interieurs en meubelen tot aan exposities, producten voor openbare ruimtes, straatmeubilair, grafische én vrije projecten.