Vitra Eames House Bird.

  • ...
  • ...
  • ...

Eames House Bird

De naam is ietswat bedrieglijk: House Bird is geen ontwerp van Charles en Ray Eames maar een van de objecten die zij in door de jaren heen verzamelden. Waarschijnlijk is deze houten vogel aan het begin van de 19e eeuw gemaakt door Charles Perdew.

Sinds het begin van de jaren 50 is deze vogel zichtbaar op door Charles Eames gemaakte foto’s, en is hij (of zij) zichtbaar op commerciële foto’s. Vooral de foto met de Eames Wire Chair zou iconisch worden. Sindsdien zijn de houten vogels van Charles Perdew zeldzame verzamelobjecten geworden die slechts nu en dan op een veiling aangeboden worden.

In 2007 werd Eames House Bird als replica door Vitra in productie genomen. De naam verwijst slechts naar degene die deze vogel wereldberoemd maakte.

Fabrikant

Vitra logo dealer Ploemen Interieur Sittard

Vitra is een Zwitsers bedrijf dat via de kracht van design de kwaliteit van woningen, kantoren en openbare ruimtes wil verbeteren. Daarbij werd en wordt de technische kennis van Vitra gecombineerd met de creativiteit van toonaangevende internationale ontwerpers.