Vitra George Nelson klokken.

  • hoogwaardig kwartsuurwerk
  • sculpturaal vormgegeven
  • geweldige eyecatchers

De klokken die George Nelson in de jaren 50 voor Vitra heeft ontworpen kenmerken zich door hun speelse vormgeving. Door een verscheidenheid aan moderne materialen te combineren met minimalistische vormen, lijnen en kleuren heeft George Nelson ware kunstwerkjes afgeleverd.

Voor zover je bij klokken van tijdloos design kunt spreken: ruim 60 jaar later passen de klokken van George Nelson nog steeds in bijna elk interieur, en kunnen we het met recht een ware klassieker te noemen.

Vitra logo dealer Ploemen Interieur Sittard

Vitra is een Zwitsers bedrijf dat via de kracht van design de kwaliteit van privéwoningen, kantoren en openbare ruimtes wil verbeteren. Daarbij wordt de technische kennis van Vitra gecombineerd met de creativiteit van toonaangevende internationale ontwerpers.

Ontwerper

George Nelson (1908-1986) wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande figuren van het Amerikaanse design en maakte enkele ontwerpen die worden gezien als iconen van de ‘Mid-Century-Modern’-stroming.

Deze architect, ontwerper van producten en tentoonstellingen en schrijver was decennia lang een referentie op het vlak van design en architectuur.