Gaatje in je bank…

 
Zo groot als een dubbeltje. Potverdorie. Slechte stof. Zou d’r nog garantie op zitten? Mijn vrouw moet lachen.
 
De bank is van Pastoe, een ontwerp van Shigeru Uchida. In zwart Alcantara, twintig jaar geleden gekocht bij Ploemen Interieur. Toen al als showmodel. Hij stond daar namelijk al meerdere jaren in de showroom en was aan uitverkoop toe.
 
Maar vind maar eens wat anders, als je zolang gewend bent aan het zitcomfort van deze vast gestoffeerde lekker zittende bank.
 
We willen niet PLOFFEN, daar zijn we te oud voor, kunnen we over 10 jaar niet meer uit opstaan. Anderzijds vinden we losse rugkussens wel weer een optie. Het maakt een bank wat nonchalanter. En dan de MAAT. Het Pastoe bankje was maar 174 cm. breed en vooral niet te diep, we zijn maar klein.
 
Een optie:
Na een zoektochtje langs de diverse designmerken viel ons oog op de MARE bank van Artifort.
 
Limburgs merk, Limburgse ontwerper (een beetje chauvinisme mag wel). Mooi strak, in 175 cm. te verkrijgen. Goede bekledingstoffen mogelijk, zowel met vaste rugkussens als met losse rugkussens. Ook in leer. Met andere woorden een OPTIE.
 
Ploemen Interieur had beide modellen staan, dus dat werd proefzitten met een lekkere kop koffie en (alweer Limburgse) vlaai.
 
Wat meteen opviel was het slanke slede onderstel, dat aan de voorkant boven in de zitting begint en hoog boven in de rug eindigt. Mooi strak gestoffeerd.
 
De vaste uitvoering is een echte “OP” zit bank. Je zit er niet IN maar OP. Toch is het zitcomfort voor onze lengte perfect. Met een niet al te diepe zit sluit de bank mooi aan en is opstaan geen enkel probleem. Ook de vrij harde rug zorgt ervoor dat de toch wel lage bank een goed steun in de lenden geeft. Bovendien biedt Artifort de mogelijkheid de bank met 2 cm. te verhogen. We weten niet of we dat mooi vinden, maar allez, het is een optie.
 
De Mare bank met losse rugkussens oogt inderdaad wat knusser en zit ook goed, maar de steun in de lenden is minder, of op z’n minst toch anders. We begrepen van de verkoper dat de losse kussens ook leverbaar zijn in een hardere/dikkere versie. Dus dat moeten we dan nog maar eens uitproberen.
 
Wat ons vooral aan de Mare bank aansprak, was de prijs.
 
De bank is voor een design topmerk echt heel betaalbaar. En als je echt zuinig wil kopen, kun je kiezen voor een kleur uit hun “Selecte” stof, een wollen stofkwaliteit speciaal voor hun gemaakt door Kvadrat, in de laagste prijsklasse.
 
GESLAAGD dus. OF TOCH NIET?
De garantie bij Ploemen Interieur was na twintig jaar helaas verlopen, dus klacht werd niet gehonoreerd. Dat viel tegen… Misschien nog eens bij een van de andere Woonmodernisten proberen……
 
Nu dus kiezen tussen vaste of losse rugkussens, leer of stof, en tussen rood of blauw…….. of toch maar weer zwart…..?
 
We gaan er wel uitkomen….. Toch….?
 
Dat zit wel goed!