Immspiratie

Freifrau Leya Lounge stoelen

Een aantal weken geleden was het weer zover: onze jaarlijkse trip naar de IMM in Keulen: de Internationale Möbel Messe. Doel: inspiratie opdoen, de nieuwste trends spotten én nieuwe items bestellen voor onze showroom. Met 8 grote hallen, meer dan 1000 standhouders en meer dan 200.000 m2 oppervlakte aan meubels en andere interieurzaken was het weer een waar walhalla voor de interieurjunkies onder ons.

Trends in materialen

Alhoewel we erom bekend staan om tijdloze interieurs te creëren waar je lange tijd plezier van hebt, is het uiteraard belangrijk te weten wat de trends zijn op gebied van vormgeving, materialen en kleuren. In accessoires of kleuradviezen kunnen we deze zeker laten terugkomen. Fluweel is hier een goed voorbeeld van. De magere jaren lijken voorbij, dus ook ons interieur mag weer luxe en rijkdom uitstralen. We zien veel banken en fauteuils gestoffeerd in fluweel, maar durf jij het aan? Juist. Je kunt het wel terug laten komen in bijvoorbeeld sierkussens, of toch wat meer gewaagd in de gordijnstof.

De kleuren van 2017 

Kleuren kun je laten terugkomen in alle items in je interieur. Veel geziene kleuren op de beurs zijn blauw en groen. Van origine behoren deze tot de “koude” kleuren, maar in de juiste combinatie van items, prints en materiaal creëer juist sfeer en warmte hiermee, een geheel eigen stijl. Blauw is het nieuwe zwart en met de natuurlijke look van groen kun je de botanische sfeer je huis binnen halen.

We hebben al een mooie warm blauwe wand in onze showroom, en vorig jaar hebben we al de Artifort Beso eetkamerstoelen in groene stof aangeschaft.

Vandaar dat we het nu ook aandurven om een nieuwe Montis Axel zitbank te bestellen voor onze showroom in een mooie stof in de kleur: jawel, blauw. Gecombineerd met blauwe leren kussen en lichtgrijze sierkussens wordt dit een ware eyecatcher binnenkort!

Accessoires trend

Een vernieuwend fenomeen dat we zagen zijn de 3D Carpets. Een doorsnee tapijt blijkt tegenwoordig niet meer goed genoeg. Deze zogenaamde 3D Carpets bestaan uit verschillende vormen, kleuren en diktes. Ze zijn erg uniek en maken een simpel interieur onmiddellijk een stuk speelser. Het voegt een extra dimensie toe aan uw ruimte. Er is genoeg variatie in te vinden en ze gaan dan ook samen met diverse stijlen. Als u geïnteresseerd bent in deze tapijten kunt u even kijken naar het merk Carpet Sign.

Het was een heuse race tegen de klok, maar het is ons gelukt. Met een aantal nieuwe items in bestelling, zal de showroom snel weer een transformatie ondergaan en kun je de nieuwste trends bij ons bewonderen. Wil je advies over hoe je deze sfeer bij jou thuis kunt creëren? We helpen je hierbij graag, loop gerust bij ons binnen voor wat “Immspiratie”!